Vaken i Stockholm

Redan. Så jag börjar dagen lite lätt med en fylleriövning från Kulturbloggen apropå förlovningar.

1. Har du varit förlovad?
Nej, aldrig. Har inte förstått vitsen. Vi gifte oss på direkten. Förr fanns det en mening med det hela, när man förlovade sig i betydelsen engaged to be married. Alltså att man hade för avsikt att gifta sig, när alla praktikaliteter var ordnade.

Nu är ofta sambopar förlovade i evigheter och har inte för avsikt att gifta sig överhuvudtaget. Eller så förlovar man sig lite hit och dit utan några som helst utfästelser eller gemensamma framtidsplaner.

2. Vilket är ditt mest romantiska minne?
En promenad på Djurgården sommaren 1968, när vi var så där trevande för att vi inte visste vad den andra hade för känslor och tankar.

3. Vilken är den mest romantiska filmen eller boken?
Film: Sömnlös i Seattle. Utan minsta tvekan.  Romatiska böcker har jag lite svårare för.

4. Vad betyder romantik för dig?
Inte så mycket. Jag är inte den typen av människa och skulle förmodligen skratta sönder minsta försök från Maken sida. Så hjärtlös är jag.

Ta den där romatiska promenaden på Djurgården till exempel. Året efter fick vi för oss att vi skulle göra om den. Svärma lite en ljum sommarkväll. Det sket sig totalt och vi blev osams så till den milda grad att jag slängde min ena träskon mot sällskapet. Så romatiska stunder ska komma spontant och oplanerade.

Annons

En reaktion till “Vaken i Stockholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s