Kan själv

När kan man låta barn ta bussen på egen hand?
Nu menar jag inte hur som helst. Men vi bor vid Zinkensdamm och två av barnbarnen bor i Sofia. Mellan oss, nästan från port till port, trafikerar busslinje 66 och resan tar 12 minuter. Inga byten där emellan.

buss-66

Kan man sätta en 7-åring på bussen och säga till chauffören ”Det här är Noa och han ska till Bondegatan, där hans mamma väntar på honom”, ha telefonkontakt med Svärdottern och få bekräftat att han kommit fram?

För 50 år sedan åkte jag själv till farmor på Gärdet. Med spårvagn och fick byta vid Hornsplan, som vi sa om Hornstull på den tiden. Utan att varken mamma eller farmor lämnade och hämtade. Jag skulle bara ringa hem och tala om när jag var framme.

Men det är andra tider nu och jag vill inte riskera att utnämnas till Världens Sämsta Farmor. Så jag lät farfar göra Noa sällskap till Sofia igår kväll.

Annons

2 reaktioner till “Kan själv

  1. Det beror väl lite på sjuåringen också. Känner sig han beredd att åka själv? Tycker ni och modern att han klarar det?

  2. Jag tror absolut att han fixar det. Vi får väl ha familjeråd om saken. Även om jag bävar för konsekvensen om det skulle uppstå problem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s