Sammanfattning

Människor behöver kunna försörja sig. Absolut. Arbete ger dessutom tillvaron en större mening och ett sammanhang. Men behöver mänskligheten fler bilar? Och varför tillverka bilar, som ingen vill köpa? Och varför ska andra betala, speciellt jag, för tillverkning av bilar som ingen behöver eller vill köpa?

Om fildelarna tycker att det är rätt att dela med sig av de det inte äger och inte själva är upphov till, varför tycker Piraterna själva att de ska tjäna pengar på delningen? För det är väl deras affärsidé? Eller jobbar de gratis och ställer hårdvara och mjukvara till allmänhetens förfogande utan att vilja ha något igen?

Som kärlek? Skulle inte tro det.

Annons

2 reaktioner till “Sammanfattning

  1. Det verkar lite kortsiktigt att kräva finansiella garantier från staten för en verksamhet som inte bär sig. Självklart går det inte att köpa en bilindustri när det saknas kunder, bara för att rädda jobben. Men jag hoppas att rådgivarna som ska föreslå ett fungerande koncept hittar en smart lösning. Det kanske går att hitta ett upplägg som räddar varunamnet, och kanske jobbet för några.
    Håller dessutom med om att Piraterna försöker framställa sig som idealister som vill bjuda folk på god underhållning, men de har korpat åt sig pengar på ett fult sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s