Julstämning

Dagen före julafton är ingen bra dag om man ska på Bolaget. Folk är lite lätt uppjagade, minst sagt. Systemet på Rosenlundsgatan har fyra kassor, men det finns bara tre gångar man kan köa i. I normala fall används mittgången till båda mittenkassorna. Folk står i en gemensam kö tills man nästan är framme och där delar kön sig i två. Det kösystemet brukar fungera utan mankemang.

Men idag fick en man för sig att en av mittenkassorna bara hade en kö på två personer och ställde sig efter dem. Hur han nu kunde dra den slutsatsen när det stod åtminstone 15 pers i övriga köer. Oj, oj vilket hallå det blev. Nästan upplopp. Han som trängde sig idiotförklarade alla bakomvarande och vice versa. Tjafset upphörde i och med att en herre tog i och sa

– God jul! högt och ljudligt.

Incident nummer två uppstod när en något förfriskad man blev avvisad vid kassan. Han blev så förbannad att han greppade en tom vinkartong och i ilskan kastade den på kassören, som verkligen inte uppskattade tilltaget.

– Det var sista gången du satte din fot i den här butiken. Kommer du hit en gång till tänker jag personligen lyfta ut dig härifrån.

Och då var klockan bara halv tre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s