Lajka

Förra veckan var Noa och My på en mycket påkostad födelsedagsfest. Två tvillingflickor i Noas klass fyllde år och hade ett jättekalas för hela klassen plus klasskamraternas syskon. Det var full fart hela fredagskvällen.

Nu har Svärdottern fått veta att tvillingflickornas pappa har högst tre månader kvar att leva och att det pågår ett slags farvältagande på alla håll och kanter. Veckan innan hade mannen och diverse kompisar hämtats upp med limousin för att ta sig till en större baluns.

– Det är helt enkelt ingen idé att bryta ihop i självömkan. Överallt har människor problem och egentligen är man inte det minsta unik. Det finns alltid de som har det värre, tyckte Svärdottern. OK, det är kanske sant, men lite tyck-synn-om kan man unna sig då och då. Det lättar.

Flera har ringt till Svärdottern och frågat om de varit ute på kyrkogården. Egentligen är det inte klokt med Allhelgonahelgen. Man får köra in med bil året om på Skogkyrkogården – utom just den här helgen. Då är det kaos. Lapplisorna står och bevakar vid alla infarter för att folk är som tokiga och lämnar sina bilar hur som helst.

My vill åka till graven men Svärdottern orkar inte och skjuter det hela framför sig med "Vi gör det när stenen är på plats" Men jag tror inte att det blir enklare då, snarare tvärtom.

(Lite makabert känns det med söktjänsten hittagraven.stockholm.se men den funkar.)

Annonser

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s