Otack

Nu leder jag stegtävlingen stort och det är egentligen inte så bra. De flesta andra har tappat motivationen eftersom det är omöjligt att gå ikapp mig nu när det bara är några dagar kvar. Bara sjukdom eller olycka kan stoppa mig.

Nästa vecka är det prisutdelning och jag börja fundera över tacktalet.

"Den här utmärkelsen var varken oväntad eller oförtjänt! Och inte tycker jag att jag har någon annan än mig själv att tacka för prestationen. Inte mamma, hon satt mest i hörnet av röda plyschsoffan och filade naglarna. När hon inte städade. Inte heller pappa, honom såg jag inte röken av under hela min uppväxt.

Kanske Maken, eftersom jag har kommit hem halvannan timme senare än vanligt. Men han har inte gnällt det minsta över det. Tror jag det! Då har han kunnat häcka framför min dator och spela Mah Jong ifred.

Nej, det är nog uteslutande mig själv jag ska tacka. Som jag har travat Årstaviken fram och tillbaka. För att inte tala om Söder Mälarstrand. Eller Norr Mälarstrand och Västerbron. Det finns knappt en trottoarmeter på Söder, som jag inte satt mina 39:or på.

Alla dessa uppoffringar! Nya Asics för dryga tusenlappen. Strumpor och strumpbyxor har slitits ut på nolltid. Ja, jag har till och med offrat komptid genom att komma senare och gå tidigare. Totalt en timme per dag. Så jag är verkligen en värdig vinnare.

Mamma, sa redan när jag kom hem med mitt första skolbetyg: Den här flickan kommer att gå långt! Och visst hade hon rätt på sätt och vis."

Annons

En reaktion till “Otack

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s