Snabbköpskassörskan i kvarteret där jag bor

Jacob Eklund tvekade och valde den gamla vanliga kassatypen. Men jag är gärna min egen kassörska och ställde mig i kön för Coops nya snabbkassor. I Konsumbutiken är man inne på upploppet i ombyggnationen och fyra självskanningskassor är nyligen installerade.

Principen är att man plockar ner varorna i korgen precis, som vanligt. Ingen handskanner behövs. I snabbkassan sköter kunderna själva inskanningen av streckkoder, väljer bland grönsaker och väger. En liten kassaassistent servar vid problem.

Jag tillhör de lättlurade och köper gärna två av samma pryl till ett lägre pris. Idag fick man två färska broccolin för en tia. På kassaskärmen kom det upp tre olika rutor för broccoli och det framgick inte vilken som hade erbjudandet. Då kom Malin till undsättning, men det var inte förrän tredje försöket som hon prickade rätt.

Det ska bli intressant att se hur det kommer att fungera. Det finns en hel del väldigt förvirrade människor i grannskapet. De har t o m svårt att klara av en konventionell, bemannad kassa.

Annonser

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s