Var finns det kvinns

Stackars, stackars alla dessa avfolkningsorter världen över. Är det inte Pajala så är det Mount Isa. Kvinnorna flyr och kvar blir alla unkisar, som utvecklar fler och fler egenheter och gör sig omöjliga i största allmänhet. För ett tag sedan sände svt en dokumentär på temat ungkarlar i byhåla söker kvinnor.

I den grekiska byn Zacharo, Grekland, hade en kandidat i borgmästarvalet lovat att se till att få nytt blod till byn. När han blev vald arrangerade man en resa till Ukraina för att sondera terrängen. Flera kvinnor visade inledningsvis intresse och besökte t o m byn på Peloponnesos.

Men ingen av kvinnorna från Ukraina nappade och den kvinnliga chefen för Ukrainas turistbyrå var mycket klarsynt om varför.

– Kvinnor tänker mer på vad det finns för framtidsutsikter. När de ser att här kommer mina barn inte ha några möjligheter till ett framgångsrikt liv, då är vad som helst bättre.

(På stranden i Zacharo åt vi den bästa pikilian någonsin. Trots att det inte var säsong öppnade man tavernan för ett dussin hungriga cyklister.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s