Erkänn

Dagens stora fråga är vem eller vilka i detta land som klämmer i sig mina 15 kilo godis? OK, det kanske är fråga om 14,5. Jag är lite svag för engelsk kola så jag köpte en låda av rumsgrannen förra året eftersom han understöder sonens fotbollslag genom att kursa godis på jobbet.

Och alla andra saker som jag aldrig petar i mig. Vilka stackare är det som får i sig alla bullar, småkakor och all öl och starksprit? Några måste vara väldigt hyperaktiva och/eller berusade för att statistiken ska gå ihop sig.

Men å andra sidan rapporterar morgontidningen om att var femte kvinna inte dyker upp på gynmottagningen när de blir kallade till cellprov. Där erkänner jag direkt: Jag är den där femte kvinnan. Inte kom jag när man kallade mig i oktober 2007.

Det är lite gruvfaktor över den typen av besök. "Det är bara att slappna av", försöker sköterskan med. I helsicke heller! En gång blev jag så illa nypen av ett cellprov att blodvite uppstod. Så den luringen går jag inte på.

En annan orsak är själva bokningen. Den är lite luddigt formulerad. "Du är välkommen då och då. Men om det inte passar så kan du komma när som helst" och eftersom Förhalare är mitt mellannamn, så har när som helst ännu inte infunnit sig.

Men nu är det jag som skärper mig och förbättrar siffrorna. Inte på godisfronten, men när man nu erbjuder cellprover så är det på sin plats att donera några till vetenskapen. Med förbehållet att få behålla de grå.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s