Berlin tur & retur

image339Det är mycket nu! Igår kväll var jag t ex i Berlin och innan dess på Moderna Museet. Om Andy Warholutställningen ska slå besöksrekord då måste vi självklart dra vårt strå till stacken. Vi var knappast ensamma om att känna den förpliktelsen. Det var kö till kassan, förvaringsskåp och toaletter.

Själva utställningen fokuserade på Warhols svartvita filmer, som kändes väldigt passé för oss som var med när de var heta. Hur intressant är det att se en fet man röka cigarr eller låta bli att röka cigarr i en halv evighet? Eller en smal man sova timme efter timme? Det kändes inte särskilt revolutionerande längre.

Berlin var litet och trevligt. Restaurangvalet stod sällskapet för; M:s bror och Svägerskan känner innehavaren. Menyn består till stor del av tysk-svensk tapas. Det var gott men inte så bra för mitt hemsnickrade poängsystem, men vad gör man?

Och inte blev det bättre med dagens thaimatsexcess. Buffé är aldrig en bra idé; det blir gärna för mycket av det goda. Inte alls bra för en som börjar få ont i hälen. Jag har googlat på saken.  Dagens dom: Det luktar hälsporre, en vällevnadssjukdom för äldre överviktiga.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s