Mindre ansträngande

image330

Trots en viss hushållning med läsningen är jag nu inne på de sista skälvande sidorna i den sista medhavda boken. Och för en gång skull är jag riktigt nöjd med alstret. Nästan så jag upplever en viss besvikelse. Det är så mycket lättare att vara negativ och såga andra av någon anledning.

Så nu kan jag stolt meddela att min första bok av Jo Nesbø inte kommer att bli min sista. Jag är riktigt belåten med det norrmannen åstadkommit och är tvungen att medge att Maken hade alldeles rätt i sitt omdöme. Det är nästan att han överträffar islänningen Arnaldur Indriðason.

Makeni sin tur, har helt slut på läsning och har tagit sin tillflykt till en bok från hotellet allmänna hylla av kvarlämnade böcker. Ni vet den där som har lite sönderfallande svenska böcker i form av Sidney Sheldon, tredje delen av Grottbjörnens folk, en udda Kallifatides och annat som folk inte orkat släpa med sig hem.

Nu läser han fjärde delen i en serie om romarriket av en bortglömd författare. Jag får väl ge mig på Kallifatides, när Frälsaren är helt uttömd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s