Slutstädning

I morse kom Trean är hem igen från Thailand. De var helt slut på alla fronter. Lillasyster hade pendlat mellan panik och förtvivlan efter meddelandet om mammans död. Jag åkte över med lunchmat.

Svärdottern var hemma i moderns lägenhet tillsammans med övriga familjen. Inget är bestämt ännu vad som ska hända med Lillasyster. Pappan har inte hört av sig på över fem år då han flyttade hem till Sydamerika, så man kan säga att hon i praktiken är helt föräldralös. Det finns ett syskon till förutom Svärdottern, Storebror som är gift och har ett barn.

Nedräkningen för vår egen semester pågår, även om det känns lite konstigt under rådande omständigheter. Vi tog sista sprutan i torsdags och på mottagningen väntade en familj också på sin tur. Det var mamma, pappa, flicka 2 år och pojke 5. Barnen var sjövilda och gick ut hårt med att panga sina McDonaldsballonger för att sen välta det mesta i väntrummet.

Jag väste till M, som kom några minuter efter mig

– Vet du att det är den familjen, som har platserna bakom oss på flyget. Det var inte sant, men det skulle inte alls förvåna mig om det visar sig vara så.

På jobbet är skrivbordet rensat, telefonen omkopplad, frånvarohanteraren i Outlook aktiverad och all källkod incheckad. Morgontidningen är avbeställd, men jag vet inte riktigt hur jag ska göra med månadens räkningar. Det är bara två som har dykt upp så övriga får väl vänta tills vi är tillbaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s