Barnsligt

Sen många år tillbaka har Maken och jag en egen tävling när vi tittar på utländska filmer. Ju längre bort de utspelar sig desto högre poäng. Det som ger poängen är att vara först med att identifiera en Volvo på filmrutan. Den som är snabbast med att säga "Volvo" och har rätt vinner.

Engelska och holländska rullar är lågpoängare, bara snäppet över svenska. Men är det en riktigt gammal eller ovanlig modell kan även det ge god utdelning.

En annan lek, som Maken initierade för cirka tio år sedan är "Tjing för att vara han/hon". Vi var på vandringssemester i Alperna tillsammans med två vänner och hade med stor möda tagit oss halvvägs upp till toppstugan. På mellanstationen fanns en servering och när vi tog ölpaus där kom en cyklist uppför grusvägen. Lutningen var minst 20 %.

Vid mellanstationen slänger mannen ifrån sig cykeln och börjar springa uppför. Lätt tillbakalutad, med en stor sejdel öl i näven, säger M: "Tjing för att va han".

Egentligen är den leken en regression. Ikväll fick jag rå om Stella och vi läste en massa barnböcker. Varje gång hon tyckte någon var riktigt fin på bilderna, sa hon "Hon e ja".

Det känns fint att Stella har kommit till samma nivå som resten av familjen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s