Tur som en tokig

Det finns lite olika versioner på hur själva veckodagen man är född på, påverkar hur livet gestaltar sig. Jag tror inte ett dugg på någon av dem, det är annat som avgör det. Men den här varianten brukade Mamma recitera.

Måndagsbarn får fagert skinn
Tisdagsbarn får glättigt sinn
Onsdagsbarn är fött till ve
Torsdagsbarn får mycket se
Fredagsbarn skola sorgerna trycka
Lördagsbarn får glädje och lycka
Söndagsbarn får berömmelse njuta

Brorsan är född på en söndag men har knappt fått något beröm alls i livet. Inte så att han förtjänat det, tvärtom. Han kan vara en riktig skitstövel när han sätter den sidan till.

Både Syrran och Lillsyrran föddes på en tisdag. Första intrycket kanske är att glättigt sinn stämmer in på Syrran. Men det är bara på ytan. Hon skrattar ofta högt och ljudligt i folksamlingar, men invärtes är det mesta svart. Lillsyrran har ett något positivare sinnelag än så. Men glättig? Nej, skulle inte tro det.

M och jag är födda på en torsdag och vi har sett en hel del i bemärkelsen att vi rest en massa. I januari tänker vi se ännu mer. Vi bestämde oss för en resa till Asien och bad om ledighet för tre veckor med rundresa i Vietnam och badsemester i Thailand. Men medan jobbens kvarnar malde, tog de resorna slut.

Vi ignorerade Madonnas råd (Don’t go for second best) mot bättre vetande och bokade besviket enbart Thailand. Ett riktigt svennigt nerköp, med andra ord. Igår kväll gick M in på resebyråns hemsida bara för att hämta en bild att lägga som skärmbakgrund och plötsligt fanns det två platser på den resan vi verkligen ville ha.

image260

Det kändes som rena rama vinsten, trots att ytterligare laxar fladdrade iväg från kontot. Snabbt som ögat bokade vi av och på. Så i januari håller vi korpgluggarna öppna och samlar synintryck så mycket vi bara kan. Man är väl ett riktigt torsdagsbarn!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s