Messings motiv misshandlas

Expressen har så konstiga debattartiklar. Senast var det Monica Jonssons artikel om Stureplan. Den här veckan får en "hemmafru" utrymme.

Har Elsie Claesson varken hört eller läst vad Messing har för framtidsplaner, när hon välkomnar Messing till hemmafruklubben. Är den före detta jämställdhetsexperten totalt förblindad av sitt eget hemmafrubudskap? Hur gammal är människan? Framlever hon livet med skygglappar?

 

Har hon inte sett att man inte kan lita på män? Nej, faktiskt inte kvinnor heller. Det är så mycket en människa inte rår på. Sina egna känslor t ex. Hur många av 50-talets hemmafruar blev inte övergivna av väldigt pålitliga män? Och i det läget fick kvinnan knappast någon betald utbildning som tack.

 

Döden kan också drabba den mest ordhålliga och det när som helst. Då står de efterlevande där med sina bullar, långkok och sockerkakor. Alla vet hur svårt det kan vara att ta sig in på arbetsmarknaden efter några års frånvaro.

 

Nej, det är inte den svenska skattelagstiftningen som fick mig att avstå från att vara hemma på heltid. Det var ren och skär realism.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s