Uppbrott

Imorgon bär det av norrut igen. Vi tar vägen över Champagne för att bunkra Champagne och kanske vägen över Mosel för att bunkra Mosel. Vinet alltså, floden gör sig sämre på flaska.

Senaste veckan har jag fördjupat mig i badmode för män över 5. Det behövs ingen djupare studie, man kommer snabbt fram till att det är Quicksilvershorts som gäller, stormblommiga i rött och vitt. Under har man rosa Björn Borgkalsonger. När solen steker på för hett åker fotbollströjan på, ofta Barcelonas. Holländare kan våga sig på en orange cykeltröja.

Ar alla västeuropas män färgblinda? Det skär sig i ögonen, så jag ägnar mig åt böckernas värld istället.

Jag har skrattat åt Martina Haags Matrina-koden, hon kan vara riktigt aprolig. Speciellt avsnittet med makens jakttidningar. 100% igenkänningsfaktor. Men i mitt fall är det urgamla Napp och Nytt som är heliga.

Mer i den lätta genren: Marian Keyes senaste var inte bara aprolig, den var riktigt bra. Hur kan man göra underhållning av något så allvarligt som en närståendes död? Det krävs skicklighet. Annars var boken lite sårande, hård och vass i kanterna. Jag är van vid mjuka pocketböcker.

Nu tänker jag hasa ner till bassängområdet och kasta mig över en ond bråd död i skuggan av ett pinjeträd, som har inofficiellt världsrekord i kottar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s