Fröken Tjatlunds penningar

Varning! Detta inlägg kommer att handla om pengar, priser, slantar, utgifter, kostnader och avgifter. Kan det bero på att jag just knappat in månadens räkningar på 24582 bagare eller är det bara en fixering?

Jag är oftast löjligt billig i drift. Till och med när jag bestämmer mig för att kosta på mig något extra i klädväg blir det ändå inte särskilt dyrt. Som när barnen gifte sig t ex, då var planen att jag skulle strunta i allt vad prislappar heter och köpa precis det jag ville ha.

Men det blev inga större extravaganser ändå, eftersom jag började inköpsrondorna med H&M, för att jobba mig upp mot Kapp Ahl, Åhléns och Lindex. Ibland blev det till och med en sista tur på NK.

Idag bestämde jag mig för att köpa ett par korta långbyxor. De skulle matcha nya cykeln och när jag kom till kassan blev det ännu billigare än jag tänkt mig. Byxdagar gav 100 spänns rabatt.

Jag har helt enkelt svårt för exklusivare klädaffärer. De får mig att känna mig som en bortkommen kusin från landet. Däremot klär jag så mycket bättre i dyra italienska skor. Är jag ute efter något i skoväg har jag inga problem att stövla in i dyra butiker. De enda krav jag har är att skorna ska sitta som handskar, sen får de kosta vad de vill.

När det gäller handväskor har jag börjat tappa gnistan lite. Senaste exemplaret förra veckan kostade bara 500 pix, trots att den är i skinn. Förr kunde det handla om större summor, när jag slog till. Mest för att jag alltid har varit svag för välgjorda väskor i läder. De där tramsigt plastiga och svindyra märkesväskorna har aldrig intresserat mig.

Annars är handväskor något som får mig att glädjas över att vara kvinna. Man vet var man har alla prylar, slipper leta sig fördärvad i dussintalet fickor efter en ringade mobiltelefon och det finns alltid ett fack man kan avsätta åt rabattkupongerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s