Storstadssommar

En helg i Stockholms skärgård kan gå utanpå det mesta. Det finns många faktorer som spelar in.

  1. Var
  2. Vilka
  3. När
  4. Väder
  5. Mat & dryck
  6. Hygien

Var: Om vi börjar med var, så i mitt tycke slår ytterskärgården innerditon. Denna gång var det Ingarö och det är nästan inte innerskärgård ens en gång. Överallt är det hus på hus, men stället vi var på har en utsikt över vatten och öar som slår det mesta. 


Vilka
: Hela spektaklet var en slags avskedsfest för M:s arbetskamrat, så det vi var tre par som känner varandra sen några år tillbaka. Man kan lugnt säga att vi är på samma våglängd allihopa.

 

När: Behöver jag säga mer än svensk försommar, med skir grönska och ejderungar med uppvaktande mammor i vikarna.

 

Väder: Strålande sol med fågelkvitter från morgon till kväll. Vi satt på bryggan under förmiddagen och nöjt av värmen med vågskvalp som bakgrundsljud. Jag är röd som en kräfta efter en dag i solen.

 

Mat: Behöver jag säga att vi grillade? Både kött, halloumi och grönsaker. Och vad är en måltid utan rostade grönsaker numera?

 

Dryck: Bubbel, vatten, rödvin, kaffe, vodka russian osv ?

 

Hygien: Vedeldad bastu är för varmt för mig. Men herrarna ägnade resten av ölen till bastubad medan vi övriga mediterade framför lågorna öppna spisen.

 

Vad pratar man om framför brasan? Allt möjligt, speciellt sina medmänniskor, men vid ettiden var vi utmattade och gav upp. Herrarna höll ut till framåt tretiden. Det måste ha varit det uppfriskande 12-gradiga vattnet. 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s