Plågsamma erfarenheter

Jo, jo. Gårdagen gav flera tortyrupplevelser. Den första kom redan vid lunchtid: mammografi på SÖS. Jag fick småspringa från Skanstull till sjukhuset, eftersom bussarna vägrade komma. Hur kul kan det vara för någon stackars sköterska att mangla tuttar hela dagen, ännu tristare när offren dryper av svett.

 

På kvällen kom tortyrtillfälle nummer två gick när Vårmiddagen gick av stapeln. Det är ett återkommande arrangemang av M:s arbetsgivare. Middag med bordsplacering bland obekanta är inte min drömsysselsättning en fredagskväll, jag är lite reserverad bland folk jag inte känner. Men i år var det första gången portisarna med respektive var inbjudna, så vi kände oss tvingade.

 

Maten var jättegod, pilgrimsmusslor med löjrom, hjortfilé med rostade grönsaker, chokladmumselimums med kokossorbet, men portionerna var lite för små för mig som fått mammografi till lunch och inte äter efterrätter.

 

Det är märkligt vilken ljudnivå 180 personer kan åstadkomma bara genom att kallprata, jag var helt slut i huvudet. Efter dryga två timmars sittning vid borden, blev det mindre formellt med kaffe, avec, drinkar och dans.

 

Halv ett på natten kom plågsamhet nummer tre, den tre kilometer långa Golgatavandring hem i högklackat. Natten var varm och fullt med folk ute överallt. Vi gick från Slottet till Zinkensdamm och slogs av att vi väldigt sällan är ute vid den tiden här hemma. Stockholm kändes nästan som Göteborg. När vi är där brukar det bli mer nattliv för oss.

 

Vädret är strålande och vi har turen att vara utbjudna till några som är begåvade med stuga vid havet, så ikväll blir det äntligen grilla av.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s