Vinterväglag

Det var bara att kapitulera i helgen. Vintern kom även detta år till Stockholm. Jag hade hoppats slippa vinterkängor. De försinkar mitt ringlade. Förflyttningen mellan hem och arbeta tar 10 % längre tid. Jag tror att det är en kombination av tyngden på skodonen och brister i underlaget. Halt så in i helskotta och oplogat efter Skanstullsbron.

Termometern visade fyra minus imorse, så koftan åkte på. Men efter 300 m var jag genomsvettig, så om någon rapporterar avklädningsscener på Ringvägen kl 07:15 så är jag den skyldiga.

Sen hade jag förträngt en annan vinterdetalj: benvärmare. Inte för att jag fryser om benen, men jag lyckas hela tiden skvätta upp stenar som trillar ner i kängskaften. Och jag är lika känslig för smulor och grus, som prinsessan är för ärtorna. Med ett par benvärmare kan jag täcka kängskaften, så gruset inte kommer ner till mina fötter.

Efter 4,5 km hade jag ett mindre grustag i skodonen och nu på lunchen inköpte jag ett par benvärmare för hemfärden. H&M hade ett par billiga men jättelånga. De skulle verkligen kunna värma hela benen. Om de inte funkar som grusmotare så klarar jag den kostnaden utan att gå i konkurs.

Vackert blev det med den vita snön och ljusare blev det också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s