Fast food & fast föda

Ingen hade tid med mig på lunchen. Dessutom är mitt privata lunchrum ockuperat av två fjortisar, som fnissar ikapp. I brist på annat fick Fredrik Lindström duga. Tur att modern inte lever längre. Jag gjorde något som var totalförbjudet hemma; åt och såg på tv-program samtidigt.

En viss uppryckning, tyckte jag. Ämnesvalet, mat genom tiderna, kanske bidrog. Tidsperioden, som behandlades, var inte särskilt lång. Det kändes som världshistorien hade sin början 1968. Inte mig emot, de flesta av mina starkaste minnen härrör från tiden efter 68.

Mathållning har verkligen ändrats under min livstid. Jag fick en påminnelse om det när jag för några år sedan såg en tv-repris på ett Ture Sventonavsnitt (1989), där han förminskade korvkaka. Vem i hela friden vet vad korvkaka (lever, korngryn, ägg, mjölk) är, sådär på rak arm?

Andra maträtter som jag vänt ryggen: Pölsa, isterband, fläskkorv, köttsoppa, pannkaka, bruna bönor med fläsk, fläsk och löksås, falukorv i alla former och format. All husmanskost kan man summera det till. Möjligen skulle jag kunna tänka mig att äta rotmos, men det kan ingen annan i familjen.

Nu ska jag vässa armbågarna ta mig ut på mat- och dryckesmarknaden och inhandla ett och annat. Kylskåpet gapar pinsamt tomt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s