Envar sin egen Festivalgeneral

Årets filmfestival verkar bli en avslagen historia för vår del. Först trodde vi att halva försvann bort i Barcelona. Sen verkar alla inblandade drabbats av beslutsförlamning. Till detta kommer en tilltagande trötthet. Nej, inte den filmen. Den går så sent (21:15).

Nej, nu har vi öppnat en egen ”Zinkens filmfestival”. Öppningsfilmen var ”Crossing the Bridge”. En film om turkisk musik gjord av en tysk musiker. Vi var alla, dvs Tvåan, Svärsonen, M och jag rörande överens om att filmen var uraburabra och gav den högsta betyg. En mycket lovande inledning på vår egen festivalvecka.

Stockholms filmfestival har alltid lite tilltugg och bubbel i samband med öppningsfilmen. Zinkens festival var inte sämre. Svärsonen fixade stekt färsk tonfisk med pesto och bjöd på egenimporterad tysk Riesling före filmen. Sen blev det intermezzo med ost och rödvin.

Nu var det dags att återbörda gårdagens film och utse film nummer två. M och Svärsonen har tagit på sig uppgiften med största allvar. Vi får se vilken salong filmen går upp på. Vi har större skärm och bättre ljud. Dessvärre galnare granne, så högtalarna kan sällan utnyttjas.

Ring, ring!!! Övriga festivaldeltagare kräver fördrink på Rival. Mossning!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s