Samtalsämnen

Golf
När man träffar nya grupper av människor, finns det alltid någon som trevar sig fram i samtalet och tar upp sitt favoritämne. Om en golfspelare hittar en dito i sällskapet upphör ofta all annan konversation. Golfarna överträffar varandra i att orera om hur hängivna de är, hur de spelade igår sent kväll, trots att bollen knappt syntes. Eller hur tidigt de var ute på säsongen och spelade med färgade bollar i snön.

Flera gånger senaste tiden har jag råkat ut för passionerade spelare och säger bara : Båååring!


Drömmar
För flera år sedan arbetade jag ihop med en gammal kompis. Vi åkte tillsammans till jobbet och varje morgon skulle hon berätta vad hon drömt. Vem bryr säg? Efter det är jag smått allergisk mot folks nattliga hjärnaktiviteter.

Moraliskt dilemma
Vi satt ett gäng och lunchade på jobbterrassen för ett par veckor sedan. Tankar utböts om semesterlitteratur och jag rekommenderade en som jag nyligen avverkat. En av avdelningscheferna anmälde sig genast som låntagare. Nästa dag kom hon med en bok som hon tyckt om, en mycket spännande levnadsskildring sa hon.

Det var Heather Mill McCartneys bok om sitt liv. Tydligen har hon haft hjälp av en spökskrivare, för Pamela Cockrill står som medförfattare. Resultatet är trots det inget vidare,. Bara ett upprabblande av händelser och jag fick inga större sympatier för huvudpersonen. Hon verkar bara rastlös och självupptagen.

Sen blir jag knappast förvånad över att paret McCartney ligger i skilsmässa. Kvinnan verkar vara väldigt entusiastisk i början av alla projekt för att sen tappa sugen och lämna över till andra.

Men vad säger jag till avdelningschefen när jag lämnar tillbaka boken? Pissdålig bok? Nej, det får bli någon fin omskrivning, som ”Intressant person” eller ”Skildringen utstrålar energi”.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s