Borta bra men hemma fest

Drygt tre veckor borta från den älskade vardagen. Det är jätteskönt med semester men jag tycker att det är ännu bättre att komma hem. Vi överlevde 24 timmar per dygn tillsammans utan att klösa ögonen ur varandra. Helt konfliktfritt är det aldrig, men som vi alltid hävdade när barnen var små: Vi är inte osams, vi diskuterar bara. Om än lite högljutt ibland.

På resan upp och ner blev det några hotellnätter. Men annars tältade vi större delen av tiden, totalt 15 nätter. Det är mycket trevligare att laga sin mat själv och sitta ute i det fria än att häcka på hotellrum.

 pyr2

Resan fick mer karaktär av vinresa än vandringsdito. Provsmakning med tillhörande köp i Alsace, Peñedes och Champagne. Vågar jag erkänna att vi hade över 100 vinflaskor med hem? Det blev några flaskor sprit också. Inte för att vi är lika svåra på den varan, men nu när man får och det är så mycket billigare, så vore det osvenskt att inte passa på.

 

 torres

Volvo V50 rymmer en del, speciellt om man bara är två och kan utnyttja kombin. Vi enades om att det var större fysisk ansträngning att tömma bilen än de vandringar vi hann med.

 druvor

När vi körde från Göteborg idag fick vi verkligen simma lugnt. Fram till Norrköping vräkte regnet ner mer eller mindre hela tiden. Från Jönköping till Linköping låg vi högst i 70 på motorvägen och ändå kände vi av vattenplaning då och då. När vi hämtade upp vår egen bil från verkstaden i Nyköping hade det klarnat upp så jag slapp köra i hällregnet.

Vi hann också med en liten kvällsträff med barn och barnbarn och det förgyller dagen extra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s