Frökens förbannelser

Obs! Detta inlägg är skrivet i affekt och ska inte uppfattas som någon absolut sanning. Eventuellt åker det i papperskorgen när jag kommer på bättre tankar.

Dagens deprimerande bild. Över sex timmar kvar!

 hemgång

 

Idag förbannar jag


Mannen som jobbar bredvid mig

Ja, idag är jag inte på humör att säga kollegan. Något större team work är det aldrig fråga om. Han gör sitt och jag gör mitt. 

Hans semesterönskemål går före mina. Vill han ha semester tre veckor från mitten av juli så får han det. Att min semester snudd på hamnar på hösten, so what. Självklart ska han ha ledigt alla sportlov, trots att vecka 9 alltid är i ett månadsskifte. Årsskiftet? Värsta månadsskiftet på året. Även då självskriven ledighet.

Företaget jag jobbar på
Det låter alltid mannen bredvid får sin vilja fram. En förmildrande omständighet är kanske att jag inte tar någon strid. Nej, man väljer sina krig och i år hade jag inga tyngre argument att komma med inför semesterplaneringen.

Sen det här med införandet av frysperiod på sommaren. Vad är det för mening att sitta här och försöka göra något vettigt när man är bakbunden av ändringsstopp.

Mannen jag är gift med

(hans oförmåga att få ändan ur vagnen)
Snart är det ettårsjubileum på köksrenoveringen. Kaklet är satt tack var Tvåan med make. Tapeten är nedriven och väggarna grovspacklade. Inte ens köksluckorna har kommit iväg till lackeringsfirman. Det ser med andra ord inte klokt ut och vi har inte bjudit hem folk på länge, länge.

Han står som ägare på bilen. Men några initiativ till plan B från hans sida ifall bromsarna inte blir åtgärdade i tid inför semestern, saknas totalt. Alltid är det jag som ska ringa och krångla. Det känns lite väl morsigt när bilen och försäkringen är hans.

Tjafset kring morsarvet
Egentligen skulle det ingå under föregående punkt. Vad gör man med 100.000 som man får utan egen ansträngning? Grundplåt till sommarstuga, betalar någon för köksrenoveringen, gör en resa utöver det vanliga?

Ingen sommarstuga – det är vi båda överens om. Köket? Jag kan helt klart tänka mig det. Resa? Det kan vi båda tänka oss. Men M vill åka till Asien och vara borta två månader. OK, man kanske ska göra något utöver det vanliga i en sån här situation. Men två månaders ledighet! Jag brukar klättra på väggarna efter två veckor.

Dessutom har M fått proppar i benet efter en femtimmarsflygning. Hur hälsosam är då en Asientripp?

Floyd Landis
Jag känner mig grundlurad. Här har jag lagt ner en massa tid och energi på Tour de France och vad gör människan? Jag hoppas verkligen att B-provet är negativt så han frias.

Är touren för hård? Måste man dopa sig för att ha en chans? Är det inte en tävling i cykling utan en tävling i att dopa sig mest utan att bli avslöjad?

Mig själv
Min totala brist på energi, fattningsförmåga och initiativ.

Om jag hade samma förmåga som Mamma skull jag ge hela gänget Onda ögat på en gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s