Allmänn seghet

Idag känner jag mig helt mosig. Inte nog med att jag själv brottades med bredband och betalningar under kvällen igår. Åtskilliga andra gjorde det också och det störde min nattsömn. 

Jourutryckningar för att hålla överbelastade system under armarna fyllde timmarna fram till midnatt. Sen var det visserligen lugnt, men jag sover inte så bra efter en sån pärs. Undermedvetet ligger jag kanske och väntar på nya larmsignaler.

Jag har kanske överdrivit M:s ointresse för sport. Han har faktiskt en stor passion, men den är han ganska ensam om. Om några dagar drar Tour de France igång och då är det Eurosport som gäller.  Vi har cyklat en del och känt på hur det är att samarbeta med andra cyklister för att hela gruppen ska komma fram. Det bristande engagemanget i andra sporter är nog för att han är så totalt antinationalistisk.

Ytterligare ett stort plus med Touren är alla vackra bilder från Frankrike. Helikoptersvepningar över gamla medeltida slott och broar, backarna i Alperna och Pyrenéerna. Det gör oss så lagom sugna på att åka dit.

För att bota den existerande tristessen ska jag presenta M med den här käcka T-tröjan. Motivet föreställer den gula ledartröjan, som sex cykelhandskbehandskade (??) händer rycker åt olika håll så att tröjan ser ut som Frankrikes karta.

Gullregnen har blommat över men flädern är dessto vackrare. Nu lyser blomklasarna vita och nytvättade i Tanto. Det piggar upp lite grann i gråvädret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s