Måste man kunna allt?

Nu har mitt jobb implementerat redundans. Så formulerar man sig på vår datadrift. Värsta exemplet var en instruktion på svenska med den välformulerade rubriken: Hur man monitorerar submittade processer.

Redundansen i det här fallet är att vi har två Internetleverantörer. Jag har en näpen liten dator hemma. En laptop med dockstation, som jag kan koppla upp mig till jobbet med. Nu fixar jag inte det tekniska så bra, så jag bar med mig datorn och överlät den till en av teknikerna för att han skulle fixa ytterligare en VPN-manick.

Det skulle jag aldrig ha gjort. När jag fick tillbaka den, sa den lille teknikern stolt att nu var den uppgraderad. Innebörden i det var att inget funkade. Alla bluetoothfunktioner borta. Trådlösa nätverket väck. Och hela tiden skulle jag dra pekfingret över en sensor för att bekräfta min identitet. En sensor som man inte kommer åt när datorn sitter i dockstationen.

Efter några tappra försök att konfigurera ett trådlöst nätverk så gav jag upp och ringde Ettan. Han suckade och kom över. Tur att man har experter på nära håll. Han avinstallerade all idioti, knäckte routerns lösenord och nu funkar allt som förut. Ettan sa till på skarpen att nästa gång skulle jag inte låta teknikfreaks på jobbet lägga vantarna på maskinen utan låta honom sköta allt från början.

Igår eftermiddag skickade Ettan ett mejl.
Subject (ämne): Tjänster & gentjänster.
Han har inte fullständig gymnasiekurs i alla ämnen. Just nu distanspluggar han på Komvux.
Appendix (bilaga): Referat av en artikel om slangspråkets påverkan på svenskan.
Context (innehåll): Kan inte du kolla på min uppsats när jag nu hjälpte dig med datorn :-D.

Det gjorde jag och kom med konstruktiv kritik och han skrev om och om, så jag blev riktigt nöjd med hans insats. Hoppas Komvuxet blir det också. Lite smickrad blev jag över hans förtroende för mitt omdöme.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s