Fredagsmys

Inget fredagsmys med Tvåan den här veckan heller. De skulle ha kompisar på gourmetmiddag, så gamlingarna fick dra sig tillbaka till backstugan. Jag träffade i alla fall svärsonen och barnbarnet på Systemet. När jag skulle ta en korg hörde jag plötsligt någon pipa ”Ninni, Ninni, Ninni” och det var lilla S som vinkade glatt och bankade på plexiglaset som skilde oss åt.

Imorgon är det dags för högskoleprovet. För ca en månad sedan ringde Trean och frågade om de kunde få låna pengar till avgiften. Det var sista möjligheten, så det brann i knutarna som vanligt. Jag undrade om de verkligen var nödvändigt för honom att göra provet. Att hans fru vill är inte så konstigt, men Trean själv har inga planer på att söka någon utbildning. Då kröp det fram att han också ville göra provet bara för att återigen få bättre resultat än lilla frun. Fisig inställning, enligt mitt förmenande.

För tillfället är Trean eld och lågor för den byggfirma han och en polare startat. De har en massa jobb just nu, men jag ser framför mig en utveckling a la Tusenbröderna. Trean har tillbringat tid på fel sida om lagen förut och jag har inga illusioner kvar. I paketet med lån till startavgiften låg också önskemål om barnvakt. Idag ringde Trean och avbokade barnvakteriet. Han skulle förmodligen inte orka upp imorgon. Det fysiskt ansträngande jobbet kräver sin tribut. Pengar i sjön än en gång.

Matlagningsvinet är upphällt och påbörjat. Nu återstår bara matlagningen, entrecote med ädelostspenat och sallad. Det är också fredagsmys.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s