Fria associationer – åldrande

1.
Vi besökte en äldre änka i vår bekantskapskrets. Hon berättade att hon och hennes man tidigt hade bestämt sig för att satsa sitt överskott på resor. Materiella saker är obeständiga, men minnen kan ingen ta ifrån en. Ungefär så har vi själva resonerat. Nu kunde hon dessvärre konstatera att även minnet är förgängligt. Hon hade album på album med bilder från deras resor och hon kunde t ex se sig själv fotad på kinesiska muren. Men hon kunde inte framkalla en enda minnesbild av resorna i huvudet.

2.
En annan äldre kvinna gift med en numera dement man sa att hon och Albert alltid hade haft ett underbart särlekens liv. Ja, hon är finska så hon har problem med tje-ljuden. Albert var fortfarande i god fysisk form sina 85 år till trots. Nu beklagade hon sig lite för hon tyckte att särlekens livet kom så tätt eftersom maken hela tiden glömde att de nyss varit igång.

3.
Senast vi var och hälsade på våra gamla vänner i Göteborg satt Lena och bläddrade i morgontidningen vid frukostbordet. I bladet stod det om en 70-årig kvinna som blivit våldtagen. Lenas reflektion var ”Vem vill ge sig på en 70-åring”. Hennes man var snabb ”Jag, när jag är 70 hoppas jag”.

Nu gäller det bara att komma ihåg kameran. Det har hänt mer än en gång att vi åkt iväg på resor utan den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s