Rökdiskussionen blossar upp igen

Har jag guldläge eller har jag guldläge? Prodsättningen av senaste projektet gick galant, bara några småmissar, och imorgon har jag lönesamtal. Det ska bli intressant.

Man har bestämt vem som ska tillträda den nya tjänsten på gruppen och jag tror att valet är bra för min del. Det blir lite mindre herrklubb över vår hörna.

Vi har numera rökförbud i jobblokalerna. Det genererar massa snack fram och tillbaka. Folk som röker känner sig omyndigförklarade och de som inte röker tycker att rökarna tar längre raster eftersom de går ut. Företaget har försökt puffa för rökavvänjningskurser men det har ingen nappat på och inga rön verkar avskräcka.

För några år sedan var det en storrökande medarbetare som dog hastigt. Hon kände sig dålig och trodde att det var något med hjärtat och åkte in akut. På sjukhuset konstaterade man långt framskriden lungcancer och på några veckor var hon död. Inte ens en gång det bet på folk. I samma veva var det nämligen en ickerökare som drabbades av dödlig cancer. Det var visserligen inte lungcancer och inte lika hastig förlopp, men alla tröstade sig med att där ser man, hon levde ju så sunt men se hur det gick i alla fall och så blossar man på.

Min mamma som rökt i 40, men slutade för 20 år sedan sitter nu med syrgas och kvävs så sakteliga. Det är KOL som tal kål på henne.

En vits till: Ströms elinstallationer AB ligger i Göreborg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s