Bästa rullen på länge

Det är filmen Crash. En episodfilm som verkligen grep tag. Det var så jag satt och hoppade i soffan första halvan av filmen. Temat är rasism och fördomar och de som först visar sig vara onda är inte helt igenom onda och vice versa. Jag rekommenderar den varmt.

I kväll ser jag fram emot att återse Bruce den allsmäktige, som jag kommer ihåg som riktigt rolig. Resten av familjen ska gå och kolla på München och jag ska vara Supernanny. Lilla S, som är den som jag ska nanna, är superlätt att ha att göra med. Jag vet inget annat barn som är så lätt att natta. Hon somnar omedelbart utan krångel.

Jag håller mig på hemmaplan eftersom jag har jour den här veckan. Det innebär att jag måste ha tillgång till dator, om något 24/7-system skulle gå ner på jobbet. Skulle jag få ett larm på mobilen, så ska problemet helst vara åtgärdat inom en timme. Det blir svårt att uppfylla om jag sitter på en biograf.

För flera år sedan var vi bjudna till ett äldre par ute i Roslagen. Eftersom jag hade jour så ringde jag och hörde mig för om hur det var mobiltäckningen. Jag förklarade orsaken till frågan varvid den äldre kvinnan undrade om jag jobbade inom vården. I hennes världsbild så hörde jourarbete ihop med akutvård och liknande. Tänk att datasystem numera åtnjuter samma uppmärksamhet som människoliv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s