IQ kontra KG

Varför vill kvinnor hellre vara vackra än intelligenta? Jo, de vet att mäns synförmåga överträffar deras tankeförmåga.

Jag läste en ovetenskaplig undersökning gjord av eDiets.com, ett företag som sysslar med viktminskning via nätet. De hade frågat kvinnor vilket de skulle föredra av att vara smala eller mycket intelligentare. Av de många tusen som svarade var det 56 % som föredrog smalare midja.

Ännu värre var det i en liknande undersökning gjord i England. Där ville 19 av 20 kvinnor hellre vara smala framför att vara intelligentare. Inför valet att aldrig behöva ha ekonomiska bekymmer mot att vara smala, sa flertalet att de föredrog det senare. En fjärdedel bekymrade sig till och mer över vikten än över familjen.

Nu ställdes frågorna på sajter som besöks av folk med viktproblem, men resultatet är ändå skrämmande.

Själv har jag svårt att komma igång och känna mig så där 100 % motiverad, som jag var för ett par år sedan. Min förmåga att hålla vikten står i direkt relation till hur det går för yngste sonen. Har han bekymmer så har jag viktbekymmer. I somras rasade hans tillvaro med återfall och påbörjad skilsmässa och det dämpade jag med täta kylskåpsbesök. Nu är allt något så när lugnt igen. Skilsmässan backad och familjen bor i ny, större lägenhet men jag har ändå svårt att uppliva beslutsamheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s